نشست تخصصی دستاوردهای پژوهشی سنگ نگاره های تیمره خمین برگزار شد

نشست تخصصی دستاوردهای پژوهشی سنگ نگاره های تیمره خمین همزمان با هفته فرهنگی این شهرستان در دانشگاه آزاد خمین برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی مرکزی؛ در این نشست تخصصی تعدادی از تصاویر سنگ نگاره های منطقه تیمره که با سنگ نگاره های منطقه آسیای میانه ، چین ، شبهه جزیره عربستان و یمن ، آفریقا و آمریکا مشابهت داشت، به نمایش گذاشته شد.
ناصری فرد پژوهشگر سنگ نگاره های ایران در ادامه این نشست گفت: سنگ نوشته و سنگ نگاری های منطقه مرکزی ایران در دو دهه گذشته مورد توجه بیشتر محققان قاره های مختلف جهان قرار گرفته و این امر بهترین فرصت برای جذب گردشگر است. 
محمد ناصری فرد افزود: منطقه تیمره در نزدیکی شهرستان خمین یکی از غنی ترین نقاط ایران به لحاظ تعداد و نوع سنگ نگاره های کشف شده است. 
محقق و پژوهشگر سنگ نگاره های ایران تصریح کرد :بزرگترین مجموعه سنگ نگاره های کشور در قالب 31 نقطه شامل 21 هزار سنگ نگاره بین شهرستان خمین و گلپایگان واقع شده که قدمت بعضی از آثار سنگ نگارهای تیمره به بیش از 40 هزارسال می رسد.
وی از نابود شدن بیش از دوهزار نقش سنگ نگاره تیمره خمین در نیم قرن اخیر توسط عوامل انسانی در اثر توسعه راه و آماده سازی زیرساخت ها خبر داد و گفت: ناآگاهی و صیانت نکردن این گنجینه های تاریخی ازسوی مسئولان ، عمده دلایل تخریب این تعداد سنگ نگاره ارزشمند است.
گفتنی است، در این نشست که به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرکزی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین برگزار شد، جمعی از محققان، دانش پژوهان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خمین حضور داشتند.


انتهای پیام/

کد خبر 1394012926